Alle voordelen van Power Apps low code technologie...

  1. Thuis of op kantoor werken? Dat maakt voor Power Apps geen verschil!
  2. Op je tablet, mobiele telefoon, laptop werken? Alle divices zijn geschikt!
  3. Data in SharePoint, SQL server of Dataverse? Als het maar in de cloud is!

Informatie delen en samenwerken is belangrijker dan ooit

Locale Apps overzetten naar de cloud is een logische stap nu gebruikers overal, thuis, kantoor of in de auto, willen werken met een Laptop, Tablet of Smartphone. Het delen van informatie en samenwerken wordt immers steeds belangrijker.
power apps bar code scanner
Een app voor je inventaris? Barcode scannen? Geen probleem!

UITDAGINGEN WAAR APP ONTWIKKELAARS VOOR STAAN

VEILIGE DATAOPSLAG

Data centraliseren naar een veilige cloudomgeving.

 

LOCATIE ONAFHANKELIJK

Teams moeten samenwerken waar ze ook zijn.

 

power apps tutorial

SYSTEEM ONAFHANKELIJK

Teams willen werken op alle devices..

 

Worst case scenario...

Een medewerker ontwikkelde op basis van Excel een oplossing met uiteindelijk wel 10.000 records. De ontwikkelaar is inmiddels vertrokken uit het bedrijf en omdat de gebruikers de problemen niet weet op te lossen stappen ze naar de systeembeheerder.

Systeembeheerder zegt; sorry, ik heb het niet gemaakt, ik heb het niet in mijn planning, ik was er niet bij betrokken.

Maar de gebruikers stappen naar het management, dit is een systeem dat onze primaire processen ondersteund, dit moet operationeel blijven, systeem beheer moet hier support op geven. Het is tenslotte gemaakt met een van onze business apps, Excel, waar wij mee werken!

Uiteindelijk ligt het probleem dan toch op het bordje van de systeembeheerder. Maar die loopt achter de feiten aan en heeft het veel te druk met systemen operationeel houden.

Maar hoe ontstaat nu een dergelijke scenario? 

Niet alle processen worden ondersteund door CRM of ERP. Om die te ondersteunen gebruiken medewerkers een app uit Office 365. Met het groeien van het aantal gebruikers en records worden de uitdagingen ingewikkelder.

De basis en het fundament is en blijft zwak, er is niet goed over nagedacht over de architectuur.

Wat is de beste database voor Power Apps?

SHAREPOINT

De krachtige lijsten op SharePoint in Microsoft 365 zijn heel geschikt voor business apps. Ze zijn ook nog eens for free, er zijn geen licentiekosten. Maar voor big data zijn ze niet zo geschikt.

SQL SERVER

Sterke database voor elke dataomvang. Bewerkingen op de SQL server kunnen door het gebruik van Flows een geweldige performance voordeel opleveren! Voor elk scenario is SQL geschikt. Er zijn licentiekosten.

DATAVERSE

Sterke database op het Power Apps platform, voor elke dataomvang en elke scenario geschikt. Eigenlijk is het de beste database voor Power Apps, maar de query’s van SQL zijn ook ijzersterk. Er zijn licentiekosten.

Power Apps & Flows. standaard in Microsoft 365

De basis versie van Office 365 heeft de beschikking over Power Apps & Flow, je hebt dus geen licenties nodig. Alleen een extra licentie voor SQL connector en Dataverse is vereist.

Op basis van dit platform ontwikkel je Power Apps oplossingen waarmee jij:

  • Overal kan werken als er maar internet is.
  • Full Responsive Apps maakt.
  • Geschikt voor alle divices zelfs door elkaar heen; PC, Ipad, Tablet, Smartphone.
  • Portaal oplossingen.

Overstappen gaat heel gemakkelijk

Overstappen naar Power Apps met Dataverse gaat heel gemakkelijk. Met data flows importeren we eenvoudig alle data uit Excel in dataverse. Daarna kunnen we de “forms” en de interface bouwen. Met de Low Code technologie gaat dat een stuk eenvoudiger dan voorheen.  

Waarom overstappen naar Power Apps

De continu veranderende markt vraagt om wendbare organisaties die snel kunnen reageren en anticiperen. Ook de business heeft de ambitie om snel te kunnen schakelen en heeft behoefte aan slimme, nieuwe business-applicaties om efficiënter te werken.

Die nieuwe apps zorgen in de praktijk vaak voor uitdagingen bij de IT-adeling, want zij hebben het al druk zat met bestaande applicaties en infrastructuren. Met de Power Apps Low Code technologie bouw je snel slimme business apps.

Benieuwd hoe dat eruit ziet in de praktijk?